StephanTrainer en coach

Het onmogelijke proberen of het mogelijke laten ontstaan? Ik leer je graag het verschil tussen de baas spelen of de leider zijn. Ik ondersteun je graag bij:

 • persoonlijke verdieping en coaching
 • strategische uitdagingen voor je organisatie of team

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Vraag de kosteloze intake aan!

Liever telefonisch contact? Bel 085 – 13 01 672 >

Introductie

Mijn naam is Stephan. Leiderschap zie ik als een zeer boeiend fenomeen. Ik ondersteun al vele jaren leidinggevenden die ervaren ‘vast’ te zitten en het gevoel hebben niet vooruit te komen. Met een filosofisch getinte reflectie op doelen en drijfveren breng ik inzichten die energie naar nieuwe kansen en uitdagingen laat vloeien. Mijn doel is om je te laten groeien vanuit een stevige dosis zelfkennis, een beter inzicht in je belangen en een authentieke interactie met anderen.

Specialisaties

 • Authentiek leiderschap
 • Coachend en motiverend leidinggeven
 • Organisatieontwikkeling
 • Strategische vraagstukken
 • Conflicthantering

Ervaringen

Mijn ervaringen bestrijken een breed terrein. Dit heeft alles te maken met mijn mensbeeld waarin een brede ontwikkeling en ‘Bildung’ de mens voor mij interessanter maakt. Mijn eigen ervaringen zijn gevormd door te sturen als directeur, te kijken als fotograaf, te denken als filosoof, te luisteren als mediator en te ondersteunen als coach. Mijn coachtrajecten zijn gebaseerd op een filosofische invalshoek. Daarnaast put ik uit:

 • 35 jaar bedrijfservaring.
 • 15 jaar (interim)directie en bedrijfsmatige eindverantwoordelijkheid.
 • 5 jaar coach.
 • 5 jaar zakelijk mediator (in 2017 geregistreerd MfN).

Informatie

‘Waarom deze coaching?’ Het zou zomaar een vraag van mij kunnen zijn die de eerste stap is in de volgende reflectie. Mijn stijl van coaching en training kenmerkt zich dan ook sterk door een beschouwing vanuit de ‘waarom’ vraag. Leidinggevenden ervaren vaak hoe ze aan een dood paard lijken te trekken en er geen ontwikkeling voor zowel de organisatie als voor henzelf ontstaat. Het is mijn doel om die vaak negatieve energie om te buigen naar nieuwe inspiratie. Enkele voorbeelden van mijn aandachtsgebieden:

Lees meer

Aanpak

Begrip en bewustwording zijn belangrijke pijlers in mijn coaching. Bij een intake bepalen we gezamenlijk jouw individuele doelstellingen, de duur van de bijeenkomsten en de frequentie van evaluatie. Andere belangrijke pijlers in mijn aanpak zijn de vertrouwensband en de wijze van communicatie waarin je o.a. het belang en de kracht van een goed taalgebruik ontdekt.

Kijk anders naar jezelf en naar je omgeving! Ga met mij het gesprek aan.

Coachingsvormen

1. Persoonlijk

In mijn coaching als ervaren manager ben ik analytisch, betrokken, doortastend en doelgericht. Door actief te luisteren en gerichte vragen te stellen zet ik je op een prettige manier aan het werk. We spiegelen en sparren op een nuchtere wijze waarin je de kracht van je eigen kwetsbaarheid gaat ontdekken. Dat is niet altijd perse zware kost want in mijn stijl is er veel ruimte voor een spontane lach en is het goede gevoel een must.

2. Team/ Strategisch

Als resultaatverantwoordelijke krijg je steeds lastiger je eigen doelen helder voor ogen. En wanneer je deze wel hebt, lijken de collega’s en medewerkers de andere kant op te willen lopen. En wie/wat inspireert jou om hen te inspireren? Ik focus niet op de zoveelste hei-sessie maar eerder op een concreet doel dat voor het hele team verbindt en beklijft.

De trainers van Harvest Academy

De aan Harvest Academy gelieerde coaches en trainers zijn uit bijzonder hout gesneden. Naast de juiste opleidingen en veel praktijkervaring, bevatten zij de technieken die jou in beweging zullen brengen. Zij zenden niet alleen, maar begeleiden jou gedurende jouw groeiproces.

Al onze programma’s en methodes bevatten een duidelijke leidraad, waarbinnen onze professionals de ruimte hebben om een individu of groep de aandacht of lesstof te geven die op dat moment voor het allerbeste groeiresultaat zorgt. Dat is de kracht en de kwaliteit waar Harvest Academy voor staat.

Neem contact met mij op!

Harvest Academy hanteert een unieke aanpak die jou mentaal sterker en bewust vaardiger maakt. Weten of deze aanpakt past bij jou, neem gerust contact met mij op.