MariëlleTrainer en coach

Ik help je om een uitdaging om te zetten in een kans voor groei en ontwikkeling: in de moeilijkheid schuilt de mogelijkheid. Bij mij kan je terecht voor:

 • persoonlijke coaching, team- en organisatieontwikkeling
 • creatieve aanpakken bij (sociaal) complexe of strategische vraagstukken

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Vraag de kosteloze intake aan!

Liever telefonisch contact? Bel 085 – 13 01 672 >

Introductie

Ik ben Mariëlle en ik ondersteun professionals en leidinggevenden in hun persoonlijke ontwikkeling. Ook werk ik graag met teams en organisaties op het snijvlak tussen persoonlijke en organisatieontwikkeling.

Het is mijn werk om met jou te werken aan zelfinzicht en te kijken naar mogelijkheden tot groei, om jou daarin vervolgens de ruimte te geven. Juist als je een obstakel ziet, iets muurvast lijkt te zitten of het schuurt, want dan is de ontwikkelkans het grootst.

Ik begeleid je van reflectie en bewustzijn naar krachtige besluitvorming en actie. Door een empathische supporter en luisterend oor te zijn. Maar ook je spiegel en als nodig de luis in de pels. Ik creëer een veilige setting zodat we snel tot de kern kunnen komen. Anderen typeren mij als niet-oordelend, oprecht en een goede observator.

Specialisaties

 • Executive/leiderschapscoaching
 • Authenticiteit en persoonlijk leiderschap
 • Werken onder hoogspanning, druk of in (sociale) complexiteit
 • Zingeving
 • Energiemanagement
 • Samenwerking
 • Organisatiecoaching

Ervaringen

Na een aantal jaren als docent Sociale Psychologie te hebben gewerkt dook ik de praktijk van de groepsdynamica in als interim project- programma- en verandermanager bij de Rijksoverheid. Daar leerde ik om juist waar het schuurt mogelijkheden te zien. En dat het mijn kracht is om samenwerkingspartners te ontwapenen en weer terug te brengen bij hun vermogen samen te creëren.

Ik ben sinds 2013 gecertificeerd en werkzaam als coach en volgde daarnaast verschillende opleidingen in organisatie-coaching. Als docent, coach, trainer en interimmer deed ik ruime ervaring op in het ontwerpen van leerervaringen voor teams en organisaties.

Lees meer

Informatie

Om buiten van betekenis te zijn, heb je van binnen werk te doen. Dat geldt voor een individu, maar ook op team- of organisatieniveau. Wie ben ik en wat heb ik te doen? Als we authentiek durven zijn en vanuit daar met anderen verbinden, maken we meer positieve impact én beleven we meer plezier.

Ik werk graag met mensen die gedreven zijn om hun (werk-)veld een stukje mooier te maken. En daarin als pioniers of voorlopers ook te maken krijgen met weerstand, complexe uitdagingen, werkdruk of verwachtingen. Ik geniet ervan ruimte te maken voor het vuurtje dat in hen brand en te zien hoe grenzen opschuiven.

Terugkerende thema’s in mijn begeleiding:

Lees meer

Aanpak

We maken vooraf afspraken over het doel en spreken een meetlat af om het resultaat te toetsen. Maar omdat diepgaande verandering geen voorspelbaar pad is, vraagt de weg er naartoe maatwerk en flexibiliteit.

Ik werk vaak systemisch en met Transformational Presence, Theory U en Leadership Embodiment. Ik ben analytisch maar spreek ook jouw én mijn intuïtie aan.

Gesprekken vinden meestal plaats via het platform Zoom of via de telefoon. In overleg -en als de maatschappelijke situatie het weer toelaat- ben ik ook beschikbaar op locatie.

Kijk anders naar jezelf en naar je omgeving! Ga met mij het gesprek aan.

Coachingsvormen

1. Persoonlijke coaching

Eén op één met mij werken betekent de volle focus voor jou en je mogelijkheden. Daarbij werken we met directe ervaring en de intelligentie van hoofd, hart én buik. Ik daag je uit om je werk in de wereld (team, organisatie of gezin) meer eigen kleur en energie te geven!

Voorbeelden van vragen:

 • Ik wil werken aan authenticiteit en persoonlijke kracht
 • Ik wil rust/reflectie inbouwen voor belangrijke keuzes of dilemma’s
 • Hoe kan ik gemakkelijker samenwerken, presteren of besluiten onder druk?
 • Hoe behoud ik in een veeleisend leven mijn veerkracht en energie? 
 • Ik heb een ambitieus plan of een stille wens, maar het lukt niet deze te verwezenlijken in de waan van de dag.

2. Teamontwikkeling

Een goedlopend team kan bergen verzetten. Zit er een kink in de kabel of wil je een al goed werkend team verder ontwikkelen? Dit zijn voorbeelden van vragen waarmee ik werk:

 • Wij praten binnen of tussen teams langs elkaar heen
 • Hoe kunnen we onze effectiviteit als team verbeteren?
 • De samenwerking binnen of tussen teams verloopt stroef
 • Hoe gaan we om met onzekerheid, onvoorspelbaarheid en verandering?
 • Wij zoeken iemand die onze intervisie proces begeleidt

 

3. Organisatieontwikkeling

Ik adviseer (management-) teams bij strategievorming en transities. Als facilitator begeleid ik maatwerk-bijeenkomsten. Daarbij gebruik ik zo nodig out of the box aanpakken. Voorbeeldvraagstukken:

 • Hoe kunnen we mensgerichter, betekenisvoller en bewuster (samen-)werken?
 • We komen niet uit een (sociaal) complex vraagstuk, wat nu?
 • Hoe zorg je dat je je steeds opnieuw blijft verbinden met je missie en visie?
 • Hoe verbeteren we de samenwerking intern of met externe stakeholders?
 • Werken vanuit co-creatie en vertrouwen, hoe doe je dat?

De trainers van Harvest Academy

De aan Harvest Academy gelieerde coaches en trainers zijn uit bijzonder hout gesneden. Naast de juiste opleidingen en veel praktijkervaring, bevatten zij de technieken die jou in beweging zullen brengen. Zij zenden niet alleen, maar begeleiden jou gedurende jouw groeiproces.

Al onze programma’s en methodes bevatten een duidelijke leidraad, waarbinnen onze professionals de ruimte hebben om een individu of groep de aandacht of lesstof te geven die op dat moment voor het allerbeste groeiresultaat zorgt. Dat is de kracht en de kwaliteit waar Harvest Academy voor staat.

Neem contact met mij op!

Harvest Academy hanteert een unieke aanpak die jou mentaal sterker en bewust vaardiger maakt. Weten of deze aanpakt past bij jou, neem gerust contact met mij op.