Als je blijvend je impact als leider wilt vergroten

Als je blijvend je impact als leider wilt vergroten

Wie op zoek is naar een goede leiderschapstraining merkt al snel dat het opleidingsaanbod enorm is. Voor welke opleider kies je en waarom? Wie biedt welke meerwaarde? Met de training Persoonlijke groei en effectief leiderschap wil Harvest Academy jou een brede basis bieden en je blik als mens en leider blijvend verruimen. Je kunt veel diepgang verwachten, reflectie, kennis van de laatste theoretische inzichten en zeer nuttige, praktische handvatten.

Ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak

De Griekse wijsgeren zeiden het al: ‘Ken uzelf’. Wat zoveel betekent als: Begrijp jezelf en sta in verbinding met de ander. Het eeuwenoude gezegde is van alle tijden en onmisbaar voor degenen die succesvol willen leidinggeven. In de training is dit dan ook een belangrijk topic.

Stilstaan, reflecteren, experimenteren

Stilstaan en reflecteren horen daarbij. Wie ben ik? Wat beweegt mij? Waar wil ik naartoe? Waar wil mijn team of organisatie naartoe? Je leert met een open blik naar jezelf en je omgeving te kijken en dat geeft je verrassende (nieuwe) inzichten. In een opbouwende sfeer moedigen we je aan te experimenteren met situaties binnen en buiten jouw voorkeursstijlen en ga je ervaren hoe je effectieve gesprekstechnieken toepast in uiteenlopende situaties. In een open setting, op jouw manier en buiten je comfortzone. Ons doel is om je te leren hoe jij jezelf kunt blijven ontwikkelen, hoe je anderen kunt inspireren en om je vaardigheden bij te brengen om leiderschap te tonen in verschillende omstandigheden.

Presenteren, aansturen van teams, onderhandelen, de-escaleren

Naast dit meer persoonlijke aspect is een belangrijk deel van de training gericht op het aanleren van vaardigheden die voortvloeien uit de verschillende rollen die je als leider hebt: communicator, inspirator, motivator, onderhandelaar, procesbegeleider, conflictbemiddelaar.

Als leider kun je weleens het gevoel hebben dat je van alle markten thuis moet zijn. Hoewel je kunt samenwerken en delegeren, zijn de ogen vaak op jou gericht. Het is belangrijk om voldoende kennis en ervaring te hebben om situaties te doorzien en er op de juiste manier op in te spelen. In de training helpen we je heel concreet om belangrijke vaardigheden naar een hoger plan te brengen. Hierbij gaat het om:

1. Communiceren/Presenteren

  • met jouw boodschap echt contact maken met je publiek
  • je boodschap zelfverzekerd en krachtig overbrengen

 

2. Leiderschap binnen een team

  • teamdynamiek doorzien en erop kunnen sturen
  • aansturen op zelfverantwoordelijkheid

 

3. Onderhandelen en komen tot win-winsituaties

  • krachtige gesprekstechnieken
  • voorbereiden, leiden en tot resultaat komen

 

4. Weerstand en conflicten managen

  • duiden van spanningen en emoties
  • weerstand ombuigen naar pro-activiteit

 

Zoals het bij ons hoort gaan we de diepte in, theoretisch én praktisch met uitdagende opdrachten. Wij zorgen voor bruikbare input en helpen bij het oefenen van thema’s die voor jou relevant zijn. In alles zijn wij jóúw procesbegeleider. Zie de training als een krachtige en veelzijdige basis voor jouw persoonlijke en professionele groei. Wie zich wil laten bijspijkeren op één specifieke leiderschapsvaardigheid nodigen we uit een kijkje te nemen bij ons overige trainingsaanbod. Voor welke uitdaging ga jij?

Direct contact?

 

Begeleiding op afstand is voor ons geen probleem. Wij helpen je graag verder.

Arjen Brokking

Oprichter

“Ik heb een passie om te bouwen aan iets dat anderen verder brengt, zo besloot ik een verdiepingsslag te maken binnen het marktconforme trainingsaanbod en heb ik een team van specialisten aangetrokken. Hieruit ontstond dit jaar Harvest Academy.”